Manifest unitari a la població de Catalunya

El 29 de setembre de l’any passat, des del sindicalisme institucional fins al sindicalisme de classe i reivindicatiu, es va convocar una Vaga General, amb l’objectiu de parar les mesures neoliberals que dictaven les institucions capitalistes, i que tant el govern espanyol com el català, amb el suport dels respectius parlaments, aplicaven submisament. Aquestes mesures van ser un atac més als drets de tots els treballadors i treballadores, generant més riquesa als qui han provocat la “crisi”, el capital financer i productiu.

Les mesures del govern i la patronal han continuat aplicant la seva política neoliberal i capitalista que pretén fer-nos pagar la crisi a la classe treballadora amb més atur i precarietat, com han estat la reforma de les Pensions, allargant dos anys l’edat laboral, les congelacions salarials, que han estat recolzades pel sindicalisme corporatiu, traint una vegada més el missatge de la convocatòria de vaga de l’any passat.

Els signants d’aquest manifest fa un any que cridem a la vaga general i ens vam comprometre a que la nostra no seria una lluita d’aparador. Amb totes les nostres forces hem seguit mobilitzant-nos, denunciant en els centres de treball pactes que suposen pèrdues en els drets laborals, oposant-nos el 27-G a la vergonyosa reforma de les pensions pactada per CCOO i UGT, rebutjant de pla les retallades a la sanitat, educació, la precarització laboral, els abusos i privilegis de banquers, polítics institucionals, diluint-nos amb els qui des de les places i les assemblees reclamen una democràcia real, etc. En aquest camí moltes vegades el verticalisme sindical ha optat per donar l’esquena als interessos de la classe treballadora i ha actuat com una simple corretja de transmissió de la nostra pèrdua de drets venent com a inevitables rebaixes i pactes socials.

Per tot això, les organitzacions sindicals signants d’aquest manifest, analitzem que per canviar l’actual situació i el sistema, és imprescindible la unitat i la lluita sostinguda de tots els treballadors i treballadores amb tots els moviments socials. Valorem positivament la gran resposta social que s’ha produït el 15 de maig, el 15 de juny o el 19 de juny i que ara contínua amb les mobilitzacions d’educació o sanitat, a les quals donem tot el nostre suport.

Considerem molt necessària que la mobilització sigui continuada i sostinguda en el temps per exigir junts i unitàriament el següent:

1-Defensa dels serveis públics (ensenyament, sanitat, transports,…) i la nostra oposició a les retallades, les privatitzacions i externalitzacions.

2-No pagar el deute i que la banca i els sectors estratègics siguin un sector públic.

3-Derogació de les reformes laborals i de les pensions que han retallat drets.

4-Redistribució de la riquesa i repartiment del treball, per crear ocupació digna per tots i totes i mentrestant garantir un ingrés adequat per tots els aturats.

5-Paralitzar els desnonaments i garantir l’habitatge de lloguer a preus accessibles per a tots i totes.

Per aconseguir aquests objectius convoquem a mobilitzar-nos unitàriament el 29 de setembre a les localitats de Catalunya, perquè siguin accions en les que es recordi la nostra oposició al pacte social, així com preparar jornades de lluita. A més, recolzem altres mobilitzacions com la jornada del 15 d’octubre, així com les mobilitzacions en defensa de l’educació, la sanitat i altres serveis públics que s’estan convocant a tota Catalunya.

Totes aquestes mobilitzacions i altres que convocarem en el futur van encaminades a crear les condicions necessàries perquè en un futur puguem convocar una Vaga General que permeti parar els atacs als drets socials i laborals.

LA LLUITA ESTÀ AL CARRER I AL LLOC DE TREBALL,

EN DEFENSA DELS NOSTRES DRETS CAP A LA VAGA GENERAL!

SINDICALISME COMBATIU I NO PACTISTA

Setembre de 2011