“LA BOTIGA DEL PA” NO PAGA LA TOTALITAT DEL SOU ALS SEUS TREBALLADORS/ES.

La CNT d’Olot vol fer saber a l’opinió pública que la direcció de la cadena de fleques “La botiga del pa” està deixant de pagar  part del salari mensual a diverses treballadores d’aquests establiments, amb botigues establertes a Olot i Banyoles.

La direcció argumenta que últimament no va gaire bé econòmicament i que per això està retallant el sou a companyes del sindicat i altres treballadores no afiliades. De totes maneres, des de CNT opinem que la direcció únicament vol reestructurar l’empresa i els seus components i pensem que no tenen tantes pèrdues com diuen i simplement han deixat de guanyar-hi tant i com que no arriben als objectius econòmics fixats, estan disposats a fer el que calgui per fer fora a qui no els agrada o fins hi tot a vendre alguna de les botigues amb la possible pèrdua de llocs de treball que això podria comportar.

Nosaltres argumentem que una retallada salarial com aquesta no pot dur-se a terme unilateralment des de la patronal. En primer lloc perquè moralment és una vergonya que quan hi ha beneficis no es reparteixen entre la plantilla i en canvi, quan hi ha pèrdues (si és que n’hi ha), no dubten a repartir-les. En segon lloc tampoc la direcció de l’empresa té cap base legal per retallar el sou d’aquesta manera, i és per això que CNT Olot ha iniciat les accions legals oportunes per resoldre el problema donada la negativa a restablir el sou i les condicions anteriors al conflicte després d’una entrevista amb un dels representants de la direcció de “La botiga del pa”.

La patronal hauria de tenir clar que els treballadors no son responsables de la mala gestió en la direcció de “La botiga del pa” i per tant els de la CNT estem disposats a portar el conflicte fins on calgui. Què s’han pensat?! Que els i les treballadores no tenim despeses cada mes?! Que no passa res si no ens paguen el que hem treballat?! Això sí, ells ven còmodes a les seves cases situades als millors llocs de l’Empordà i la Garrotxa…

Per altra banda, a dia de publicació d’aquesta notícia estem preparant una campanya d’informació per a la resta d’empleats d’aquesta cadena de botigues per si hi ha algun altre cas d’agressió patronal a les condicions de treball de la plantilla dispersa per la província de Girona. Entre altres coses sospitem que properament pot donar-se algun cas de “mobbing” a algun dels treballadors donada la seva convicció de lluita pels seus drets.
A més, des de la Secretaria de Jurídica i Acció Sindical s’està valorant el fet d’iniciar una campanya amb cartells als carrers i concentracions a les diferents botigues per informar a la població dels abusos que s’estan duent a terme als esmentats establiments comercials per part de la patronal si aquesta no es decideix a cessar en la seva actitud prepotent i injustificable.