Declaració del sindicalisme de classe i alternatiu: Convocatòria de jornada de lluita pel 26 de setembre

En aquests moments estem assistint a un procés accelerat de deteriorament de les condicions de vida i de treball així com una pèrdua creixent de drets i llibertats. Per a això s’està utilitzant l’instrument del deute públic amb la finalitat de deteriorar i privatitzar tot el sistema públic.

Les polítiques dutes a terme pels governs del PSOE i del PP i dels seus socis ens han conduït a aquesta situació d’emergència social. Per tant, des del sindicalisme de classe i alternatiu no propiciarem l’apuntalament del sistema capitalista amb pegats o mesures parcials, ans al contrari, ens pronunciem per la lluita i la mobilització com a elements fonamentals de transformació social, enfront de les imposicions de la troica (FMI, BCE i Comissió Europea) i a les polítiques dels governs que, de genolls, les assumeixen i ens les imposen.

Continuem oposant-nos a les polítiques sindicals de concertació social (representades per CC.OO i UGT) que tan desastroses conseqüències han portat durant anys per a la majoria de la població. El referèndum no pot ser utilitzat com un element dissuasiu ni com a moneda de canvi d’una futura i necessària Vaga General, ni com un instrument de desmobilització ni molt menys per sol·licitar un govern de concentració nacional. La voluntat popular està sobradament expressada en les mobilitzacions i al carrer.

Ens oposem a la pujada de l’IVA, que de manera especial castiga a la població que destina la totalitat dels seus ingressos al consum d’aliments bàsics. Denunciem que els diners destinats al rescat del sistema financer es faci a costa dels contribuents, fins i tot per sobre del pressupostat per als serveis públics, tal com van acordar PSOE i PP amb la reforma constitucional de fa un any.

Assistim a una monumental estafa, que hauria de tenir conseqüències d’enjudiciament i presó dels culpables d’aquesta situació. Exigim una auditoria del deute.

Des del sindicalisme de classe i alternatiu recolzem els processos assemblearis i les lluites impulsades per les plataformes ciutadanes que defensen valors solidaris, d’oposició a l’actual sistema capitalista i de construcció d’un nou model social, polític i econòmic al servei dels interessos generals. Contra la por, cal respondre amb la unitat i la lluita.

Considerem imprescindible proposar, de forma coordinada, un calendari de mobilització permanent que tendeixi a unificar les diverses lluites, a recollir les propostes fetes des de les moviments de base i assemblearis i, en definitiva, a crear condicions per a una nova convocatòria de Vaga General, l’horitzó de la qual situem abans de l’aprovació dels propers Pressupostos Generals de l’Estat. Per a això, convoquem per al dia 26 de setembre una jornada de lluita a tot l’Estat i per a això anem a impulsar assemblees, aturades, manifestacions…, que debatin a més sobre la convocatòria d’una Vaga General..

Exigim la derogació de tots els Decrets ( Reformes Laborals i retallades salarials, retallades en sanitat, en educació, serveis socials, mesures fiscals, drets vulnerats de les persones immigrants, …) per considerar que atempten contra els drets i llibertats de la classe treballadora i de la societat en el seu conjunt i beneficien en exclusiva als poders econòmics. La defensa inequívoca dels serveis públics és una garantia del manteniment dels drets de la ciutadania.

El sindicalisme de classe i alternatiu que representem recolza la lluita dels treballadors i treballadores de la mineria, del transport, del camp andalús (derogació de l’exigència de les 35 peonades per cobrar el subsidi), així com la Vaga General convocada a Euskal Herria.

Ens convoquem per a una reunió el proper 6 d’octubre a Andalusia per continuar coordinant les accions impulsades pel sindicalisme de classe i alternatiu de forma unitària.

Per tot això, plantegem:

– No pagar el deute ni els seus interessos. Exigim una auditoria de la mateixa i penes de presó per als culpables. Exigim la nacionalització de la Banca i la creació d’una Banca Pública.

– El nostre desacord amb el creixent armamentisme i ens reafirmem en el NO a l’OTAN.

– Rebutgem rotundament les mesures repressives que, de manera creixent, es vénen prenent contra els activistes socials i sindicals que s’oposen a les mesures del govern.

– Contra la reforma laboral i contra les retallades salarials.

– Negativa a seguir sol·licitant diners per dedicar-los al sistema financer.

– Defensa dels serveis i empreses públiques (així com terres públiques i altres béns). No al seu deteriorament ni a la seva privatització.

– Persecució del frau fiscal. No a les amnisties.

– Per la igualtat de drets dels immigrants.

– Contra l’exclusió social i la pobresa. Que les classes populars tinguin accés garantit a: aliments, aigua, medicaments (sanitat), llibres (educació i cultura) i habitatge.

– Dimissió del Govern central i dels respectius Governs Autonòmics, així com de qualsevol altre que estigui al servei de la Troica, per ser il·legítims, ja que les seves mesures atempten contra els interessos generals de la població.

– Construcció d’una alternativa social i política, de democràcia directa, que defensi els interessos de les classes populars.

Per tot això, cridem al conjunt dels treballadors i treballadores, persones aturades, pensionistes, estudiants, col·lectius de desnonats, immigrants, i components de moviments socials perquè participin en els processos de debat i mobilització per construir la convocatòria d’una Vaga General i, de manera especial, en la jornada de de lluita convocada pel sindicalisme de classe i alternatiu a nivell estatal per al dia 26 de setembre.

Madrid, 8 de setembre de 2012.

Corrent Sindical Esquerres d’Astúries
Intersindical d’Aragó
Intersindical Alternativa de Catalunya
Intersindical Canària
Confederació General del Treball (CGT)
Coordinadora Sindical de Classe (CSC)
Confederació Intersindical
Sindicat Andalús de Treballadors (SAT)
Confederació Nacional del Treball (CNT)
Solidaritat Obrera
Sindicat de Comissions de Base (Cobas)
Sindicat de l’Elevació (SE)
Moviment Assembleari de Treballadors de la Sanitat (MATS)
Alternativa Sindical de Treballadors (AST)
Sindicat Obrer de Ports Canaris
Front Sindical Obrer Canari (FSOC)
Convergència Sindical Canària
Sindicat Assembleari de Sanitat
Central Sindical Unitària, CSU (PiJ)