Crònica de la manifestació a Terrassa el 9 de febrer

El passat dissabte 9 de febrer de 2008 es va dur a terme una manifestació contra el deteriorament de les condicions de vida i de treball que hem sofert els treballadors en els últims anys. Es va realitzar per a protestar per la pujada de preus, el difícil accés a l’habitatge, la precarietat laboral, la privatització de les pensions i contra la política laboral d’empreses com Caprabo i Expo-einess ( dos conflictes que actualment la CNT manté oberts ). A la manifestació es va unir també l’Associació de Veïns per la Millora de Ca n’Anglada, associació de veïns paral·lela a l’oficial, que actualment manté un conflicte per la implantació de zona blava en el barri de Ca n’Anglada.

La mobilització es va iniciar a les cinc de la tarda davant els Jutjats de Rambla Egara de Terrassa, amb una participació inicial d’unes 200 persones, a les quals durant el recorregut es van anar sumant persones fins a aconseguir més de 250 persones. Els manifestants van avançar per la Rambla cap a l’ajuntament cantant animadament consignes com : Visca la lluita dels treballadors, Que passa, que passa, que no tenim casa, Si l’ETT t’explota, explota l’ETT, Caprabo explota als seus treballadors, Expo-einess, qui riu ara! entre d’altres. Els manifestants es van aturar davant l’Ajuntament durant uns minuts, cridant consignes demanant la dimissió de l’alcalde i animant-lo a treballar de peó.

Seguidament, es va baixar pel Carrer Cremat fins arribar a la Plaça Vella ( plaça central a Terrassa ), on després de cantar unes quantes consignes, va començar el miting.

Va començar parlant un treballador afiliat a la Secció Sindical de CNT-AIT al Caprabo del Centre Logístic d’Hospitalet. En la seva intervenció va explicar el conflicte que estan mantenint, i va animar als treballadors a seguir lluitant en els llocs de treball per a millorar les condicions laborals que cada dia són més necessàries.

Després de la intervenció del company, va parlar una afiliada a l’Associació de Veïns per la Millora de Ca n’Anglada, exposant la lluita que estan duent contra l’ajuntament per la falta d’equipacións que aquest està donant a un barri obrer com el de Ca n’Anglada. Va explicar la campanya i les mobilitzacions que estan realitzant en el barri contra la implantació de la zona blava, així com una sèrie de demandes com l’escolarització de tots els/les nens/as del barri en col·legis públics i la contrucció d’un CAP (Centre d’Atenció Primària) per a alleujar el col·lapse sanitari que hi ha al CAP Est de la localitat.

Per a finalitzar l’acte, van intervenir dos membres de la Junta Sindical de la CNT-AIT de Terrassa, que van denunciar la situació actual en la qual estem el conjunt dels treballadors, que tot i ser els que aixequem l’economia dia rere dia no deixem de patir atacs que ens fan perdre poder adquisitiu i deterioren les nostres condicions de vida i de treball. Es va animar al conjunt de treballadors a denunciar la situació d’injustícia social que patim per a adquirir consciència, doncs aquest ha de ser el primer pas que hem de donar per a l’emancipació social.

Després de la intervenció d’aquests companys, el miting es va donar per acabat i es va desconvocar la manifestació amb èxit i sense incidents.