CRÒNICA DE LA JORNADA DE L’1 DE MAIG A BARCELONA.

Aquest primer de maig ha començat a Barcelona amb pluja i això ha dificultat una mica poder fer els actes previstos a Arc de Triomf, havent de traslladar al local de CNT Cornellà la paella que s’havia programat per dinar i per recollir fons per ajudar a la Secció Sindical de CNT a l’empresa ACSA a seguir amb la vaga.

De totes maneres, al final ha plegat de ploure i s’han acabat reunint varis centenars de persones. S’han pogut instal·lar diverses parades de llibres de col.lectius i distribuïdores afins relacionades amb el món anarcosindical i llibertari.

S’ha fet com ja és habitual el mitin amb la participació del Secretari General de CNT-AIT Catalunya i Balears, que ha recordat el centenari que es compleix aquest any 2009 dels fets de “la setmana tràgica” que tan mals moments va fer passar a la classe treballadora de Barcelona i després ha mencionat la difícil situació que plantegen els Expedients de Regulació d’Ocupació i la necessitat d’un model sindical independent del Sistema per lluitar contra l’actual crisi com és ara l’anarcosindicalisme de CNT. El director del nostre portaveu Solidaridad Obrera, ha parlat de la necessitat i les possibilitats de lluita des d’una vessant cultural. També ha participat un company de CNT Barcelona i membre de l’Institut de Ciències Econòmiques i de l’Autogestió (ICEA), que ha fet un discurs al voltant de les diferents mesures econòmiques i d’autogestió que es podrien aplicar per superar aquest moment tan difícil per la classe treballadora. Ha participat també un company de la Federació d’Estudiants Llibertaris (FEL) que ha mencionat entre altres temes la difícil situació que planteja l’aplicació del Pla Bolonya i tancant l’acte un company de CNT Hospitalet ha parlat de la situació actual de la nostra societat immersa en aquesta crisi que ens fan pagar als treballadors/es i ha posat en evidència les contradiccions que ens estan fent patir des de les “altes instàncies” governatives, sindicals grogues, patronals i bancàries.

Acte seguit s’ha fet l’habitual manifestació pels carrers de Barcelona amb nombrosa participació i fins hi tot s’ha afegit algun grup de persones més a la mani. S’han corejat – apart de les habituals – consignes sobre la situació de crisi del Sistema.

Finalitzada la manifestació ens hem traslladat a dinar al local de CNT Cornellà.

92963_1_maig_bcn

Més imatges d’altres capitals:

1-maig-bilbao

1 de maig 2009 de CNT a Bilbao.

madrid-1-5-2009

1 de maig de CNT a Madrid

madrid-2009