Continuen les mobilitzacions a La Botiga del Pa

El dissabte passat una vintena de membres de la CNT vam tornar a concentrar-nos davant dos dels establiments de La Botiga del Pa a Olot i també en el de Banyoles.

Aquesta segona vegada encara van tenir més impacte les concentracions ja que van coincidir a Olot i Banyoles amb la Botiga al Carrer i l’afluència de gent va ser molt gran i constant. Per això es va poder informar i repartir la propaganda on s’explica el cas a més de dues mil persones que es solidaritzaven en bona mesura amb les treballadores víctimes de les represàlies sindicals.

Cal esmentar l’actitud de l’empresa en aquest segon dia de concentracions que va diferir molt de la mostrada en la primera. L’actitud per part dels dos caps de l’empresa, les respectives dones, els fills… buscant que responguèssim amb agresivitat a les seves provocacions no els va donar els fruits que pressumptament perseguien ja que no vam fer-los cas i vam proseguir la nostra tasca d’informació a la gent amb absoluta normalitat.

Tampoc els va servir de res trucar als mossos i als municipals doncs a Olot ni tan sols van aparèixer i a Banyoles van venir al•legant que l’empresari s’estava posant molt pesat però que ja sabien que no estavem fent res il•legal. Sembla que els únics que no se n’assabenten són els membres de la direcció de La Botiga del Pa que ens fan arribar un comunicat a través dels seus advocats on neguen la repressió sindical, afirmen que la readmissió de la nostra companya és econòmicament inviable –ni tan sols si el cap de l’empresa fes gaires vacances al Carib com les que ha fet fa un parell de setmanes ho seria d’inviable-, en definitiva, ens insten a seguir el marc legal vigent per efectuar les nostres reclamacions com de fet, ja seguim. O és que insinuen que les concentracions no es troben dins el marc legal vigent?

Evidentment, el comunicat ja ha estat degudament contestat pels nostres serveis jurídics i si volen començar un estira i arronsa de demandes per nosaltres que no quedi, ens sembla que no serem els més perjudicats ni de bon tros. Aquest estat de nerviosisme que mostra l’empresa a nosaltres només ha fet que refermar-nos en els nostres objectius i en els nostres mètodes de lluita que intensificarem si el proper dimarts dia 9 a l’acte de conciliació l’empresa no readmet la nostra companya ni accepta les nostres justes reivindicacions.

DSC00288