Comunicat de suport a la vaga dels treballadors/es de TMB

La Confederació Nacional del Treball de Barcelona mostra el seu suport i comprensió als treballadors i treballadores d’autobusos i el suburbà de TMB, així com a la convocatòria de vaga que coincideix amb el World Mobile Congress.

La sortida de la crisi capitalista només es pot aconseguir des de baix i des de la majoria social, oposant-nos a les retallades socials i a les pujades en els serveis públics, a l’empitjorament de les condicions laborals i de vida. Pretenen cobrir el seu enorme forat financer i productiu augmentant la plusvàlua extreta de l’esforç de milions de treballadores i treballadors, fent-nos treballar més anys en pitjors condicions, eliminant tota capacitat d’oposició interna a les empreses facilitant cada cop més els acomiadaments, hipotecant la nostra educació, deixant als nostres majors desamparats i impedint que gaudim d’un sistema de salut pública que posi remei, entre d’altres coses, als problemes derivants d’uns mercats de treball, alimentari i urbanístic que erosiona la nostra salut.

La CNT de Barcelona condemna el xantatge i les amenaces dels “amos de la ciutat”, la gran burgesia catalana, les famílies polítiques i els empresaris turístics, que estan intentant col·locar a la opinió pública contra la justa reivindicació dels treballadors de TMB. Considerem molt irresponsables les crides de destacats líders de CiU que exigeixen una Llei de Vagues que coarti, de fet, el sentit de la protesta obrera: demostrar que sense la nostra participació el seu sistema productiu no pugui funcionar.

Pretenen una democràcia de la opinió, no del poder popular; unes manifestacions per la vora; unes protestes amables; vagues que no siguin vagues.

Els treballadors de TMB estan demostrant que la única sortida possible que tenim la majoria social, els treballadors i les classes populars, és una organització des de la base que esclafi les burocràcies sindicals i, per tant, disposada a oposar-se a la ofensiva del capital contra el treball que tots estem patint.

El que està en joc és el model de ciutat. Una ciutat d’anals per a una elit, en mans d’unes poques famílies que fan servir la ciutat com un mirador per al turisme depredador, amb la gent de Barcelona arraconada. O una ciutat oberta, popular, en mans d’aquells que vivim i treballem aquí.

Animem a la població, a la classe treballadora de Barcelona, a donar suport activament als treballadors de TMB.

La seva lluita és la de tots.

Confederació Nacional del Treball de Barcelona