2019: UN BON ANY PER CNT OLOT, UN BON ANY PEL SINDICALISME COMBATIU

Ara que ja s’hem encetat el 2020 és un bon moment per mirar enrere i fer balanç del ja passat 2019.
Per la CNT Olot no hi ha dubte que ha estat un bon any, i repassant els números, aquests ens ho confirmen.
En termes generals, s’ha seguit la tendència a l’alça que ja venia del 2018, però el creixement ha sigut espectacular, passant de 106 a 159 afiliades. És a dir, 53 noves afiliacions, que suposen un augment del 50% respecte el passat any.
Aquest creixement es reflexa en l’enfortiment del sindicat d’Olot i dels nuclis de la Bisbal i Figueres, i també de la creació del nou nucli a Torelló.
A més, ha sigut un bon any per demostrar que el nostre model sindical, el de les seccions sindicals, funciona, i dona fruits.
A més d’enfortir les seccion sindicals ja existents, durant el 2019 s’han creat les seccions de Stop plagues, de transport sanitari d’Olot i Campdevànol, i la de Suntransfers, a la Bisbal, que va dur a terme una vaga de més de 30 dies reclamant una conveni digne i la readmissió de les companyes acomiadades. Conflicte que segueix viu i que continuarem batallant aquest nou any que comença.
Tornant a les dades, analitzant les noves afiliacions podem comprovar que es van afiliar més dones que homes, caminant poc a poc cap a la paritat i igualtat dins el sindicat.
També comprovem que la tendència general és la de rejoveniment del sindicat. Sent més del 60% de la nova afiliació menor de 40 anys es trenca la falsa idea que volen generalitzat de que el sindicalisme combatiu és una cosa d’abans.
I com a bona noticia, aquest 2020 l’hem començat amb 16 noves afiliacions, fet que ens indica que aquest creixement no és una flor d’un dia i que seguim pel bon camí.
Les dades ho demostren, ara en toca a nosaltres, als carrers i als nostres llocs de treball reafirmar-ho.